RKSV Oisterwijk

18-11-2016 – Ton Jozen Clubheld van RKSV Oisterwijk!

Clubheld 2016

Ton Jozen, onze clubheld is dankzij jullie stemmen uitgeroepen tot gemeentewinnaar! Met maar liefst 152 stemmen heeft hij de 1e plek weten te bemachtigen. Nu is het afwachten of hij kan doorbreken tot de regiowinnaars. Wij gunnen het hem van harte!
Nogmaals iedereen bedankt voor het stemmen!

Lees onderstaand artikel wat onlangs verscheen in het Brabants Dagblad van 16 november 2016. Het werd geschreven door: Johan van der Putten.

Afbouwen lukt echt niet

Naam: Ton Jozen
Vereniging: RKSV Oisterwijk
Functie: inkoop/verkoop kantine
Leeftijd: 68

Oisterwijk:
Onmisbaar. Het gezicht van RKSV Oisterwijk. Een duizendpoot. Staat er zowel in goede en slechte tijden. Het zijn slechts enkele beschrijvingen over Ton Jozen, clubheld van RKSV Oisterwijk. Hij kwam als achttienjarige als speler bij de club terecht en is er sindsdien niet meer weg te denken. Jozen begon als contributiebode en was vervolgens secretaris, voorzitter en jeugdvoorzitter. Nu is hij verantwoordelijk van de in- en verkoop in de kantine, heeft een adviserende stem in het bestuur en repareert dingen op Sportpark Den Donk.
Ook is hij als toeschouwer aanwezig bij de wedstrijden van zijn twee kleinzoons. Zodoende is hij vijf dagen in de week bij de club te vinden. “Het kost redelijk wat tijd”, geeft Jozen toe. “Ik hoef gelukkig niet meer te werken en je komt als vereniging altijd mensen tekort. Op deze manier kan ik me voor de gemeenschap inzetten, in goede en slechte tijden.” Toch wilde Jozen vorig jaar zijn werkzaamheden gaan afbouwen. “Maar dat lukte niet. Ik kan het boek niet dichtdoen. Je hebt toch ervaring en wordt dan om advies gevraagd. Minderen is niet mogelijk, dan kun je beter helemaal stoppen. Maar dat wil ik niet. Zo lang mijn gezondheid het toelaat, blijf ik dit doen. Je doet het voor de club en om de mensen een mooie tijd te geven. Ik heb hier schitterende jaren gehad en heb nog steeds plezier. De gezelligste periode vond ik onze tijd op de Heisteeg, het was daar knus. We vormden daar een eenheid. Ik kijk daar met genoegen op terug. Met de verhuizing heb ik het even moeilijk gehad, maar je moet niet terugkijken. We moeten samen vooruit.”